recept: Dorozsmai bicskás pecsenye, Kifőzde
Dorozsmai bicskás pecsenye
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vaskos nagy szelet tarja vagy karaj,
20 dkg cserkészkolbász,
20 dkg apró hagyma,
70 dkg krumpli,
4-5 gerezd fokhagyma,
só, bors, zsír, olaj




A hússzeleteket kiverem, megízesítem, és bekenem a sóban péppé zúzott fokhagymával.
A hagymát megtisztítom és 4 gerezdre vágom, szétszedem.
A kolbászt megmosom és karikára vágom.
A krumplit megtisztítom és 2-2,5 cm kockára aprítom, és elkezdem sütni zsír és olaj keverékében.
Közben a kolbászt is beleteszem forró zsírba és pirosra-ropogósra sütöm. Ha kész, ráteszem a hagymát és kissé megsózom. Addig párolom, míg a hagyma meg nem puhul.
A megsült krumplit beleszedem a kolbászos hagymás edénybe, megsózom és összekeverem.
A húsokat meghintem liszttel és forró zsírban, mindkét oldalukat 2-3 perc alatt hirtelen megsütöm.
A kész húsra halmozom a krumplis-kolbászos-hagymás izét, így tálalom.
Nem könnyű étel, de lemondani sem könnyű róla.
Valami markáns savanyúság illik hozzá, pl. ecetes almapaprika, vagy Misi bácsi savanyúja, de káposztasaláta is tökéletes.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: ecetes almapaprika
 Misi bácsi savanyúja
 savanyú dinnye
 káposztasaláta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján módosítva.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.16. Utoljára frissítve: 2010.06.20.
Utolsó megtekintés: több, mint 14 órája (2024-05-02 22:20:20 - 5.41)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez