Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||
4 vaskos nagy szelet tarja vagy karaj, 20 dkg cserkészkolbász, 20 dkg apró hagyma, 70 dkg krumpli, 4-5 gerezd fokhagyma, só, bors, zsír, olaj |
A hússzeleteket kiverem, megízesítem, és bekenem a sóban péppé zúzott fokhagymával. A hagymát megtisztítom és 4 gerezdre vágom, szétszedem. A kolbászt megmosom és karikára vágom. A krumplit megtisztítom és 2-2,5 cm kockára aprítom, és elkezdem sütni zsír és olaj keverékében. Közben a kolbászt is beleteszem forró zsírba és pirosra-ropogósra sütöm. Ha kész, ráteszem a hagymát és kissé megsózom. Addig párolom, míg a hagyma meg nem puhul. A megsült krumplit beleszedem a kolbászos hagymás edénybe, megsózom és összekeverem. A húsokat meghintem liszttel és forró zsírban, mindkét oldalukat 2-3 perc alatt hirtelen megsütöm. A kész húsra halmozom a krumplis-kolbászos-hagymás izét, így tálalom. Nem könnyű étel, de lemondani sem könnyű róla. Valami markáns savanyúság illik hozzá, pl. ecetes almapaprika, vagy Misi bácsi savanyúja, de káposztasaláta is tökéletes. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|